De boerderij

Deze boerderij is boerderij die nog van de 'oude' stempel is. Oftewel uniek.

De koeien

In de zomer tijd (vanaf april) lopen de koeien bij ons buiten en in de winter tijd (vanaf november) zijn ze bij ons binnen. Dat komt omdat we een Hollandse grup stal hebben waarbij ze vast aan de ketting staan.

Winter

Doordat de koeien vast aan de ketting staan gaan wij met de melkmachines naar de koe toe lopen. De grote stal is verdeelt over 2 x 17 staan plekken en de kleine stal 2 x 12 staan plekken. We melken in totaal rond de 40 koeien. Dit vergt extra arbeid voor de boer en meer rust tot de koe. Alles wordt voor hun geregeld. Krijgen hun voer, worden gemolken, en ruime ligplaats. 

Zomer 

Wanneer er in het weiland genoeg gras staat, de temperatuur in de nacht ook goed is gaan ze naar buiten. Dan krijg je de gekke koeiendans. Heerlijk weer even de benen strekken. Dan worden bij ons de koeien gemolken in een doorloop wagen. Wij hebben een 4 stands wagen. Dat is dat ze per kant 2 koeien gemolken kunnen worden. Zodra ze gemolken zijn gaan ze naar een nieuw vers stuk gras. In deze wagen worden de melkmachines opgehangen en is het iets minder arbeid intensief. 

 

Kalfjes en jongvee

Wij hebben ieder jaar ongeveer 8 kalfjes en 8 pinken (dat zijn kalfjes ouder dan 1 jaar) die wij groot brengen.

De kalfjes leven samen en de pinken ook.