Eindejaar geschenk 2023

 

Diverse soorten en op (bijna) op maat gesneden kaas van jong tot overjarig en verschillende kruiden: Groene pesto, Italiaanse kruiden, fenegriek (soort nootjes), komijn, mosterd, kruidnagel-komijn en truffel.
Of een stukje schapen kaas uit Langerak, jonge kaas of honingklaver kaas.

 

Voor in het pakket hoeft niet allemaal kaas te zijn.

Als extra’s hebben wij boeren advocaat, jam, verschillende sappen

Om het pakket compleet te maken kan er ook een doosje van 6 eieren bij of een kruidenbitter uit Stolwijk de Stolks kwartiertje, Beijersche bocht blond bier, een kaas dip, ‘oud’ Hollands snoep en ga zo maar door.

Dit alles zorgen we dat het feestelijk is ingepakt.

 

Wij maken ook hele kaas van +/- 2 kilo.
Deze pakken we dan leuk in met een boerenzakdoek.

 

Winkel & Theeschenkerij

De Beijersche schuur is een schuur vol nieuwe mogelijkheden. Zodra je hier binnen stapt zie je de oude balken nog in het zicht zoals het vroeger was.

Winkel

In de winkel kunt u een heerlijk stuk eigen gemaakte kaas kopen.

De grootte hiervan is zelf te bepalen want het wordt op maat gesneden.
De variatie is van jong +/- 6 weken tot overjarig +14 maanden en verschillende kruiden smaken. 

Alle kaas kunnen wij ook vacuüm verpakken 

Kruiden smaken:

Komijn, truffel, Italiaans, komijn- kruidnagel, fenegriek, mosterd en pesto, knoflook ui. 

Schapen kaas: Deze kaas komt uit Langerak. Over de lek. Schapen kaas is een zachte smaak en niet te vergelijk met geitenkaas. Hiervan hebben wij 2 soorten. Jong/ jong belegen en de kruiden honing klaver. 

Verder in de winkel.

Jam: De jam wordt gemaakt van alleen fruit uit eigen tuin en is biologisch. De fruitsoorten die we hebben zijn: Rode bessen, aardbeien, bramen, frambozen, vlierbessen, blauwe bessen en stoofperen. De jams zijn dan ook elke keer gevarieerd door de aanbod van de tuin. Op alle potten hebben we een retour actie. Iedere ingeleverde pot krijg u € 0,25 terug.    

Beijersche Bocht & Stolks kwartiertje: De naam zegt het al bijna. Alleen de bocht is niet werkelijk bocht. Het is blond bier. Gemaakt in Scheiluiden. Vernoemd naar de S bocht bij 't Beijersche op de provinciale weg richting Stolwijk of Gouda. 
Het Stolks kwartiertje is ook werkelijk een begrip in Stolwijk. Een heerlijke kruidenbitter.

Eieren: We hebben scharreleieren van een plaatselijke kippenboerderij. Als u doosjes eieren thuis over heeft zien wij ze graag bij ons in de winkel. Kunt u ook gelijk een doosje gevuld met eieren mee terug nemen. 10 stuks voor € 2,70

IJs: Vanaf april tot en met oktober is er ook heerlijk boeren schepijs verkrijgbaar.
Dit wordt gemaakt op een boerderij in Haastrecht. 

Biest: Er staat nog een kleine vriezer en daarin staat rauw ingevroren biest. Biest is de eerste melk van de koe na hun drachttijd. De aller eerste liters krijgt het kalf en wat 'over/teveel' is kunnen wij iets lekkers van maken. Je kan de biest wellen als een pap soort of gebruiken in een pannenkoeken recept dan vervang je melk naar de biest. Je mag het niet zo drinken, het moest eerst verwarmd/verwerkt worden.

In emmertjes van 1 liter. 

Dit is er zolang de voorraad strekt. De meeste aanbod is er in de winter en voorjaar. 

Smoort: Dit is een echt oud Hollands gerecht. Smoort (bloempap) wordt gemaakt van wei (dit is wat over blijft van de kaasmakerij) De room van de wei kan je koken. Het is een samenstelling van bloem, kaneel en rozijnen. Dit is op zijn lekkerst in de zomermaanden.

Dit is alleen op bestelling te verkrijgen

Sap: We hebben appel peer sap van de lekbongerd in Schoonhoven van 0.75 l en
Schulpsap in verschillende smaken van 0.75 L en van 0.20 l.

Mengelmoestuin: Sinds kort hebben wij een doosje met zalven staan die met de hand gemaakt zijn alleen van producten uit hun eigen tuin. Deze hebben allemaal hun eigen geneeskrachtige werking. 


Smaakgeheimen kaas dip: Om uw stukje kaas net een extra smaak te geven.

Peer appel stroop:  De Stroopmaker Van de Wall uit Limburg maakt samen met groene hart appels biologische stroop. Van traditioneel recept wordt daar fruitstroop van 60 procent peer en 40 procent appel van gemaakt. Een echte, iets zurige fruitstroop.

Replica Gouds kaasmeisje: In Gouda bij de marktpassage en vlak bij de achterkant van de Agnietenkapel, staat een mooi Bronzen beeld van het Gouds kaasmeisje met een kaas in haar handen. Dit beeld is gemaakt door beeldhouwer Ineke van Dijk. En wij verkopen een replica beeldje ervan en is ongeveer 30 cm hoog. 

Kaasfondue: de fondue is voor 2 personen. 

Theeschenkerij

Als je binnenloopt zie je nog meer van vroeger. Rechts aan de muur hebben we de muur bewerkt met houten pot deksel planken, de muur links (in het midden) is nog de oude bestaande muur van de aller eerste schuur nog ver voor de jaren 1800, met 2 oude stal raampjes erin. Hier hebben we niks aan veranderd. De keuken is betegeld voor de hygiëne maar de grootte oude balken zijn nog volop in het zicht. 

De ruimte is gevuld met verschillende tafels en stoelen. Er is plaats voor ongeveer 25 gasten.

Vanuit de thee-schenkerij staat er een kopje thee, koffie of fris. Een versnapering erbij? Op de tafel kaart staat wat verkrijgbaar is. 

Voor deze ruimte zijn er ook andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld een high tea verzorgen of een vergadering. Informeer hiernaar.

High Tea in de schuur:

 

High tea is een trend die is over gewaaid vanuit Engeland.
Een tafel vol lekkere gerecht, zowel zoet als hartig, verschillende bonbons, koekjes, slagroom, scones en broodjes. Deze gezelligheid op tafel kunnen wij ook serveren. 

Wat er op tafel komt per persoon:

Klein kopje soep

2 belegde broodjes

Quiche 

Taartpunt

Muffins

Toef slagroom

Trifle van Griekse yoghurt 

Bonbons en koekjes

Onbeperkt theewater

Diverse thee smaken, citroen, gember, munt, honing

 

Alleen op reservering

 

Wilt u meer informatie of vragen erover? Laat het ons weten!